Translate

dijous, 25 d’octubre del 2012

Famílies amb pares divorciats


Moltes parelles quan porten un temps de convivència se n'adonen que no senten el mateix que sentien quan van decidir iniciar una nova etapa de les seves vides junts. És per aquest motiu que prenen una decisió: divorciar-se.

Aquest procés de separació és un moment crític per a la parella a causa de les preocupacions i conflictes que es produeixen en ella. Entren en un joc on només s'ocupen dels seus propis interessos deixant de banda els interessos i les responsabilitats dels fills/es.

I la nostra preocupació és: com afecta un divorci als fills/es?

Així doncs, dividirem el grup d'infants en tres grups depenent de la seva edat, per observar les diferents actituds que adopten:

·         Els nens preescolars: assoleixen el procés amb ira, tristesa i tendència a l'aïllament. Sovint les nenes adquireixen una actitud adulta i s'encarreguen dels germans més petits.

·         Els nens escolars: senten tristesa i troben a faltar al referent patern que abandona el domicili. És possible que es tornin rebels i que no facin cas de les normes disciplinaries i les condicions imposades pel referent patern que es queda a casa.

·         Els adolescents: és l'etapa on el divorci afecta més. Baixen el rendiment escolar i opten per una conducta de rebel·lia, de drogodependència i de vagància. El suport dels avis és molt significatiu per a ells durant tot el procés.

És clar que cada família aquest procés el viu d'una forma diferent i que cada infant reacciona d'una manera diferent.

Esperem que us hagi agradat i que doneu la vostra opinió :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada