Translate

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Les Famíles Nombroses


Què és una família nombrosa? Quina en seria la definició exacta?

Segons la legislació vigent es considera que una família nombrosa és aquella composta per:
* Un o dos conjugues amb tres o més fills.
* Un o dos conjugues amb dos fills si un d’ells té una discapacitat que li impedeix seguir una vida normal.
* Un o dos conjugues amb situació de discapacitat i amb dos fills.
A més també constata que els fills, els quals poden ser descendents dels dos conjugues o només d’un d’ells, han de reunir unes certes característiques:
* Estar solters.
* Ser menors de 21 anys a no ser que siguin estudiants, la qual cosa comportaria que s’allargués fins als 26. Aquesta condició no seria vàlida si el nen/a té algun tipus de discapacitat.
* Els fills han de viure amb els seus pares i dependre econòmicament d’ells.

Actualment, tenim una idea general del què és una família nombrosa, encara que no ho sabem exactament. I és que si abans era el més normal, ara tot i haver-ni forçes, aquestes cada cop són menys

És evident que la societat ha evolucionat molt i molt de pressa en les últimes dècades. La incorporació de la dona al lloc de treball, la importància per aconseguir un bon reconeixement en el lloc de treball, la importància de la feina i de la formació contínua... De la mateixa manera generalment la vida es veu d’una altra manera i es dóna molta importància també a les activitats de plaer propi (viatges, sortides amb els amics, hobbies...) d’una manera diferent a la de fa, per exemple, uns cinquanta anys, on això hauria estat molt mal per la pressió social. Tot això retarda l’edat en què es comencen a tenir fills fent que se’n tinguin menys.
Per altra banda en els anys recents la situació de crisi econòmica tampoc ha afavorit que les parelles s’animessin a tenir fills i que en el cas de tenir-ne només en poguessin tenir un. La disminució dels llocs de treball ha augmentat més encara la competitivitat i en conseqüència aquesta importància per als estudis i la formació necessària per aconseguir un lloc de feina que abans amb menys requisits es podia aconseguir. Aquesta formació moltes vegades ha de ser finançada amb altres feines a jornades partides o temporals i que no acostumen a ser massa ben remunerades ni considerades. Tot plegat comporta menys ingressos, menys estabilitat i per tant, menys possibilitat de projectes de família i futur.
Com a contrapunt també us volem exposar les ajudes que aquestes unitats familiars poden rebre:
* Bonificacions en les matrícules universitàries.
* Ajuts per a l’adquisició d'habitatges de protecció pública per a famílies nombroses.
* Reducció en l'impost de matriculació de vehicles per a famílies nombroses.
* Bonificació en la quota íntegra de l'impost sobre béns immobles per a famílies nombroses (només en els municipis que hagin aprovat aquesta bonificació). disminuït

Nosaltres creiem que per una banda és normal que hagin les famílies nombroses. Avui en dia el ritme de vida és molt més estressant que fa temps. Tothom vol treballar i gaudir del seu temps lliure fent activitats que el facin sentir bé. Però per altra banda pensem que no posen mesures necessàries per fomentar que les parelles puguin formar la seva família. Hi ha poca feina, pocs ajuts per a tothom (tant per joves, com per a adults), els habitatges són molt cars i de difícil accés... Creiem que s’hauria de tenir en compte el fet que hi ha moltes parelles joves en edat de tenir fills que en voldrien tenir però que ho veuen una muntanya i que s’haurien de fer moltes més accions per ajudar-los.

Us adjuntem un video de youtube de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses.
http://www.youtube.com/watch?v=XeZnWFP4gKI

Us animem a què ens doneu la vostra opinió i a crear debat!

5 comentaris:

  1. La meva opinió es que no trobo be que nomes donin ajudes a les famílies nombroses, ja que hi ha famílies que nomes tenen un fill, hi ho passen mes malament econòmicament que una altra família amb tres o mes fills. Trobo que per donar les ajudes s’haurien de basar amb els ingressos de cada família.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem totalment d'acord amb tu sobre que les ajudes s'haurien de basar amb els ingressos de cada família, però nosaltres haviem encarat aquest tema a les ajudes que reben les famílies nombroses :). Moltes gràcies per comentar!!!!!!

      Elimina
  2. Estic d'acord amb la Marta! És injust per les families que van malament econòmicament!

    ResponElimina
  3. A mi també em sembla bé el que dieu! Hi ha famílies no nombroses que ho passen malament amb aquesta crisi i mereixen i necessiten beques i ajudes, però crec que si s'han de donar ajudes a algú primer, crec que s'haurien de donar primer a famílies numeroses, perquè mantenir més membres costa més i és més probable que ho tinguin més fotut, també depèn de la seva situació econòmica, però.

    ResponElimina