Translate

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Pissarra digital interactiva: nous recursos per ensenyar!



Avui en dia és important introduir les noves tecnologies en les diverses aules per tal de facilitar l'aprenentatge dels alumnes i és per aquest motiu que nosaltres com a futurs educadors vam rebre una xerrada sobre la Pissarra Digital Interactiva, un recurs que encara que sembli mentida ja existeix en diverses aules.

Es tracta d'una pissarra digital amb la qual l'alumne pot interactuar de tal manera que pot aprendre mentre juga. Ens ofereix una gran diversitat de recursos: et pots connectar a Internet, fer videoconferències, gravar una classe (amb so i visió) i enviar-la, escriure (tant a una pàgina web com a un Word), etc i tot això es pot fer simplement amb un dit!! Al·lucinant, no?
Creiem que com a futurs educadors és una gran idea tenir aquests recursos per poder realitzar les classes d'una forma més amena i, que si els docents en sabem fer un bon ús ens pot facilitar molt la feina.

Per altra banda, però, també hi trobem certs desavantatges. El primer és que els docents normalment no estan formats per utilitzar aquestes noves tecnologies cosa que fa que es dificulti la seva feina. I en segon lloc, considerem que a vegades aquestes noves tecnologies poden perjudicar l'educació, ja que considerem que els nens arribarà un moment que no sabran escriure amb la mà i tot ho faran electrònicament.

Per últim, ens agradaria dir que aquella xerrada ens va deixar molt impressionats i que esperem que si s'utilitzen aquests recursos se'n faci un bon ús.

Us animem a que mireu aquest vídeo i quedeu tant impressionats com nosaltres!

 

4 comentaris:

  1. Hola gent, he anat a parar a aquest blog, gràcies al Gerard, ja que aquesta tarda, m'ha n'ha parlat i m'ha picat la curiositat jeje :D Primer felicitar-vos per aquest magnífic blog, es molt chulo, està molt ven treballat i es molt interessant. Respecte la informació que he anat visualitzant, us haig de dir que es molt interessant, almenys per mi, ja que jo sóc estudiant d'educació infantil i tots aquestes temes que tracteu m'interessen així em documento a part jaja D:

    Respecte el tema, d'aquest comentari, haig de dir-vos que estic a favor de les pissarres digitals interactives, les trobo molt útils de cara l'ensenyança ja que són molt més lúdiques i divertides d'ensenyar d'una manera diferent, tot i que us haig de dir que també li trobo els seus contres, però en general estic a favor de l'ensenyança a partir de pissarres digitals interactives, això si, sense oblidar l'escriptura a mà que es una cosa que ho trobo fonamental.

    Res més, continueu així que ho feu molt bé!
    Que vagi be!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma !!Ens fa molta il·lusió que t'agradi aquest petit blog, i que ens animis a continuar endavant!! Ho intentem fer lo millor possible i amb l' il·lusió de tots els membres!!! :)

      Per altra banda, nosaltres també estem a favor de les pissarres digitals, però no s'ha d'oblidar com bé dius tu, els nostres orígens. Però també pensem que aquestes pissarres poden tindre la mancança de perdre sensacions, emocions i descobrir noves que només les podrà viure (l'infant) amb l' interecció directa del nen sense cap TIC. No obstant, les TIC són clau pel desenvolupament de la societat i de l'educació.

      Moltes gràcies per comentar-nos Gemma !! t'animem a que ens segueixis :) gràcies per aportar aquest granet de sorra :) !!

      ATT: l'Equip de Famílies del Present i Futur.

      Elimina
  2. Jo també he anat a parar en aquest blog gràcies al Gerard i també com a estudiant d'educació infantil com la meva amiga Gemma Solanes em serveix de molt la vostra informació.
    Jo en canvi estic en contra d'aquestes pissares. Alguns aspectes trobo que són positius com ara fer més amena la classe, poder estalviar-se algo de feina, entre d'altres. Però per altre banda crec que els nens es distreuen molt a l'hora que la professora explica la matèria de manera que si enlloc de copiar ells a mà el que escriu la professora, aquesta els hi passa en un correu el power que han donat aquell dia ( per exemple ) aquests, poden passar-se la classe empanats fent veure que escolten.
    Parlant en els temps d'alumne de la eso, haver de copiar era algo horrible per tots i en aquells moment si que m'hagués agradat que m'arribés tot per correu i apa a estudiar a casa simplement,però ara??? ara que veig el que costa arribar a fer el que realment vols i t'agrada ... és molt millor que el professor et fagi copiar i que les coses et vagin sonant perquè després no tinguis tanta feinada a preparar-te els examens i que vagis a hora justa pel món.
    Com veieu, jo sóc molt de l'escola tradicional de tota la vida. Cartolines amunt i aball, treballs i força pissarra.
    Hi ha d'haver opinions per tot.
    Molta sort en aquest blog i aniré passant-me de tant en tant sense atrafagar tant com avui amb tants comentaris jajajaj :)

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies "Princesa "! Ens ha agrada molt que vegis amb bons ulls aquest bloc. :)

    Clar totes les opinions són acceptades, encara que estem d'acord amb tu, per lo que dius de la distracció, etc. I aquest procés de canvi no es farà d'un dia per l'altre, encara que en l'actualitat cada vegada més les escoltes tenen aquesta tecnologia (pissarres digitals), com projectors,... per facilitar la feina. També podríem tenir en compte el factor de l'edat, ja que trobo que en les edats corresponents als cursos d'Infantil i primària, estaria millor interactuar més amb elements no-tecnològics a l'aula, com ara pissarres normals, ... per tal d'adquirir una base bona per un futur ja començar a introduir-los i aprofundir i fer ús d'aquesta tecnologia, ja que pensem que és molt positiu utilitzar-la però de tant petits és necessari?
    També hem de pensar que per fer servir aquesta tecnologia cal tenir uns coneixements previs que pel que a nosaltres ens respecte no estem adquirint (i dins del grup hi ha futurs professors i pedagogs,...) també hauriem de pensar en donar aquesta formació perquè aquest mitjà sigui útil i aprofitable.

    Merci per seguir-nos i fer créixer aquest blog!
    ATT: Famílies del Present i Futur.

    ResponElimina